Interviu Edward Aninaru

Edward Aninaru, devenit „fotograful român de la Hollywood” a reușit să se impună printr-un palmares impresionant de fotografii cu vedete de talie mondială precum  Celine Dion, Anastasia Soare, Ne-Yo, Jay Sean, Inna, Catrinel Menghia sau Mădălina Ghenea, dar și prin colaborări de excepție, cu reviste naționale sau internaționale de top, ca: Elle, Playboy, Cosmopolitan sau Forbes.

Astăzi, îl aveam pe Edward în online, într-un interviu despre cum a descoperit pasiunea pentru fotografie și cum poți transforma simple imagini în poveste.

  • In Romania eşti cunoscut şi sub numele de „Edward Aninaru, fotograful român de la Holywood”, însă cum a pornit toată pasiunea pentru fotografie?

Edward Aninaru: Treaba aceasta cu „Edward Aninaru, fotograful român de la Hollywood” nu este o titulatură pe care eu mi-am însușit-o și cu care defilez. Aceasta a venit ulterior. Totul a început dintr-o necesitate, îmi căutam de lucru, trebuia să învăț Photoshop, un program de editare. Nu aveam suficiente imagini pentru a le prelucra așa ca mi-am cumpărat un aparat pentru a-mi face singur imaginile de care aveam nevoie.

  • Iţi mai aminteşti cum a fost la prima şedinţă foto pe care ai realizat-o?

Edward Aninaru: Prima ședință foto pe care am realizat-o a fost un selfie, apoi am retușat-o și am pus-o pe net.

Madalina-Ghenea-3_800

Credit foto: Edward Aninaru

  • Cât de importanta este relația fotograf-client într-un shooting? Ai trucuri la care apelezi pentru a-i face pe clienți să se simtă în largul lor în fața camerei?

Edward Aninaru: Cred că toți fotografii apelează la mici trucuri pentru a-și relaxa clienții, pentru a avea un rezultat mai bun, pentru a fi mai eficienți.

Anastasia-Soare-Beverlyhills-1_800

Credit foto: Edward Aninaru

  • Ai vreo fotografie „the best of” ?

Edward Aninaru: Nu cred. E foarte greu să îți alegi ce îți place în mod excepțional.

  •  Cum este văzut la Hollywood-ul succesul tău?

Edward Aninaru: Probabil succesul meu trece neobservat la Hollywood. Nu sunt un nume la Hollywood. Sunt unul dintre fotografii de la Hollywood.

Celine-Dion-0_1_800

Credit foto: Edward Aninaru

 

  • Ce părere ai despre social media și bloggerii din online?

Edward Aninaru: Am câteva bloguri pe care le citesc de foarte mult timp. În schimb, sunt un mare fan Facebook & Instagram unde activez. Consider că pentru orice fotograf sau artist, în 2016, este vital să existe pe canalele social media pentru că este foarte greu să reziști fără a fi prezent în online. Social media înseamnă promovare. Totodată, prin aceasta vreau să vorbesc și despre workshop-ul de fotografie #nudiful din data de 21, respecitv 22 mai din București. Este primul workshop de fotografie nud în aer liber pe care eu îl țin. Vor fi foarte multe lucruri interesante pe care cursanții le vor vedea acolo. În prima zi, concret, vom lucra cu modelul și cu locația, iar în ziua următoare vom edita fotografiile împreună cu cursanții, oferind totodată sfaturi cu privire la aceasta.

  •  În incheiere, ai vreun motto care te conduce în cariera și viață?

Nu e motto, dar consider că trebuie să muncești foarte mult înainte, pentru a te bucura mai apoi de succes. Sunt foarte mulți oameni care își doresc succesul peste noapte, ceea ce este imposibil.

Jay-Sean-2_800

Credit foto: Edward Aninaru

Inna-Elle-4_800

Credit foto: Edward Aninaru 


Mulțumesc Edward Aninaru pentru timpul acordat.

Credit foto:  www.edwardaninaru.com & Wikipedia

Reclame