Interviu Adela Pârvu

Adela Parvu Foto Dragos AsafteiPrima oară, pe Adela Pârvu am cunoscut-o prin intermediul blogului ei care te îmbie prin culori vii și articole frumoase să  înțelegi că viața trebuie trăită în și prin culoare. Mai apoi am început să o urmăresc în cadrul emisiunii Visuri la Cheie unde, împreună cu alți oameni cu suflet, fac minuni din casele oamenilor necăjiti. Tot de la Adela am învățat ce înseamnă o  casă din containere maritime( PS: casa din containere maritime este unul dintre visele in care mai cred). Dincolo de aceste aspecte, semnificative pentru conturarea unei profesionist al domeniului, cartea sa de vizită este impresionantă și pe măsura talentului care o recomandă: jurnalist din 1995 și a lucrat la reviste precum Casa Lux, Casa mea și a creat câteva titluri printre care: Practic idei pentru casă, grădina şi apartamentDomus Util, Ideal Decor, ID Proiect. Totodată, a reușit să își exerseze și simțurile estetice decorând locuințe, magazine sau localuri.  Atunci când am contactat-o pentru interviu și răspunsul ei a fost unul pozitiv mi-am zis că sigur va fi ceva nou și nemaintâlnit pe blog. Să lăsăm însă înterviul să ne spună mai multe:

  • Sunteți prima jurnalistă home&garden care acceptă să răspundă unui interviu din cadrul rubricii ”Inspiration”. Ați mai avut asemenea colaborări cu bloguri de lifestyle&fashion? Ce părere aveti despre ele?

Adela Pârvu: Cred că orice blog făcut din pasiune și care-și propune să-I ajute pe oameni, să-i inspire, să-i pună la curent cu noutățile este binevenit. Și mă bucur că tu ai un blog mai ales că pe zona de lifestyle&fashion sunt mai mult fete care scriu și mai puțini băieți, ca să spun așa.

Adela Parvu, Foto Silvia Floarea-Toth

  • Cum v-ați descoperit pasiunea pentru design interior?  

Adela PârvuPoate că ea m-a descoperit pe mine. Au fost o mulțime de întâmplări și alegeri pe care le-am făcut și care m-au adus pe acest drum. Știu că de mică îmi plăcea să pictez și că eram mereu preocupată de reorganizarea camerei mele. Am descoperit lumea designului interior pe vremea când nu știam că se cheamă așa prin intermediul revistelor de amenajări din țări precum Ungaria și Polonia, pe vremea când eram adolescentă. Apoi am fost jurnalist de știri și când am simțit că munca mea nu aduce ceva bun în viața oamenilor mi-am luat o pauză. Ei bine, în această pauză am dat de revistele de amenajări de la noi și am mers pe acest drum. Iar când ești pasionat de culori, de organizarea spațiilor, de frumos, dar mai ales când vrei să ajuți oamenii realizezi că ești pe calea cea bună, iar pentru mine s-a dovedit că domeniul designului interior este alegerea potrivită.

Adela Pârvu: Este o cale prin care pot comunica și ajuta oamenii. Mă încarcă mult mesajele lor, dar mă și provoacă pentru că sunt multe cereri, multe idei pe care mi le cer și încercând să le răspund aflu și eu mai multe.

  • Am văzut pe diferite bloguri, printre care și al dumneavoastră despre DIY projects(Do It Yourself), acele proiecte în care realizezi sau decorezi singur diferite obiecte. Care este scopul/finalitatea acestor proiecte? Să fie vorba despre un nou trend/modă?

Adela Pârvu: Păi care e scopul în general să faci ceva? Motivele pot fi multe, iar scopurile asemenea. Când vine vorba despre proiecte DIY este vorba despre plăcerea de-a realiza ceva cu propriile mâini, provocarea să găsești soluții creative, să refolosești lucruri, să reciclezi, să transformi ceva banal în ceva deosebit. Cred că scopul este să ne facem viața mai frumoasă, pur și simplu.

  • Care sunt sursele de inspirație în proiectele dumneavoastră?

Adela Pârvu: Oamenii sunt cei care mă inspiră pentru că în design interior, dar și în blogging este vorba despre oameni. Pentru ei muncesc și tot ei sunt cei care mă răsplătesc.

  • Care este cea mai mare realizare a dumneavoastră profesională?

Adela Pârvu: Fiecare zi în care reușesc să duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus este cea mai mare realizare profesională. Încerc să mă bucur de fiecare zi, de fiecare proiect, dar nu mă pune să cuantific ceva pentru că nu simt nevoia.femei-in-ctrl-interviu-adela-parvu_17.jpg

  • Observ că aveți o pasiune pentru pictura. Aveți un atelier de creație unde pictați? Dacă da, ce simțiți atunci când pictați?

Adela Pârvu: Atelierul meu este acasă, locul unde mă simt cel mai bine pentru că îi am alături pe gemeni și pe soțul meu. Îmi place să pictez pentru că mă detașez de tot și de toate și sunt eu cu mine. Dincolo de culori de forme de texturi îmi place să pictez pentru că pot să mă joc, să trăiesc clipa.

  • Nu vă întreb câte case ați decorat, pentru că știu că numărul lor este foarte mare. Însă vă întreb cum arată cea mai frumoasă casă decorată de dumneavoastră?

Adela Pârvu: Sper din tot sufletul ca fiecare casă pe care am decorat-o să fie cea mai frumoasă pentru proprietarii ei. Eu nu am o rețetă, ci încerc să identific, conform personalității fiecăruia, ceea ce îi definește și să găsesc acele combinații care transpun în realitate visurile oamenilor. Este greu să-ți spun care e cea mai frumoasă. Eu muncesc cu drag pentru fiecare proiect.

  •  Este deschis românul spre schimbări atunci când vorbim de redecorarea locuințelor? Vă acceptă recomandările, sau ați întâmpinat dificultăți?

Adela Pârvu: Nu este dificil pentru că eu nu încerc să impun ceva, ci ascult cu mare atenție și apoi propun soluții. Și da, cine apelează la mine este deschis pentru că știe că-l pot ajuta, de aceea mă și contactează.

  • Ce mesaj ați avea pentru tineri bloggeri din România?

Adela Pârvu: Să perservereze în munca lor, să nu se ia după cifrele din spatele blogurilor sau să nu cuantifice în like-uri articolele, ci să-și propună să propage binele, adevărul și frumosul în tot ceea ce fac. Să nu uite că ei scriu pentru și despre oameni și că oamenii nu pot fi niciodată cifre, ci sunt suflete care au nevoie să fie tratate ca atare.

Adela Parvu, Foto PRemium Communication


Mulțumesc Adela Pârvu pentru răspunsuri

Photo source: Arhiva personală Adela Pârvu

Reclame